Wednesday, 17 April 2013

Spegheti by IF!

Asalamualaikummmm
ha.. sile jawab ye didalam hati...
lebih manis kalau jawab dengan bibir mu yang 
comel ituuuuww..

hari ni tak nak cite panjang..
nak cite pasal spegheti jer..
huh uools tau macam mana nak masak kuah spegheti??

senang je uolls..
 1st of all uolls kena beli spegheti, kuah spegheti yang halal
dan juga daging cincang atau daging buat burger tuh

itu sajaaa...
senang kan???
tapi kalau teringin nak tambah hotdog
atau fish ball ke tak kisah yee
ikut kepada nafsu makan uolls.
iolls memang bernafsu makan speghetti nih..
kihkihkih..

jom kite review macam mana nak buat speghetti
ala-ala illy farishah gituuww


1) rebus spegheti tuh. err.. rebus ke? hihi pun bole





2) tos kan spegheti tu bila dah lembut dan kenyal




3) potonglah hotdog dan daging burger..



4) ni IF pilih kuah dari jenama Kimball dan sedikit cili sebab taknak masam sangat
(yang penting ade logo halal)



5) patut bawang ni blend tapi umah IF xde blender *sob sob
so IF potong bawang kecik untuk di tumiskan




6) ok bila dah naik bau.. masuk kan cili. *sikit jer jangan banyak2




7) bile cili dah masak dan kering.. kite masukkan daging burger tadi
untuk di garingkan dengan cili..*hancurkan ye



8) bila agak2 dah cukup hancur untuk semua daging tu.. kite masukkan kuah
spegheti pulak.. bagi mendidih kejap.. and then masukkan hotdog
mase nilah baru rasa nak tambah garam atau gula
biarkan mendidih dan kacau jangan sampai hotdog tu hancur pulak *kihkihkih



9) ok setel.. 



10) bluerrkk.. Alhamdulilah nikmat Allah



ok macam mane? simple tak?
pun boleh kan... walaupun iolls takdelah skill macam
master chef tuh tapi dapat jugak merasa makan spegheti buatan sendiri.
ok uolls feel free to drop ur comment!
Asalamualaikum

With Love,





There was an error in this gadget